Loopbaan coaching

Ieder gesprek of traject is maatwerk. Het kan zijn dat je je opnieuw wilt oriënteren door middel van een aantal gesprekken. Soms is een loopbaanscan van drie gesprekken voldoende om weer verder te kunnen.  Regelmatig begeleid ik ook mensen die ontslagen zijn en helemaal opnieuw moeten beginnen. In deze outplacementtrajecten komt alles aan de orde van onderzoek tot het zoeken van een nieuwe baan en solliciteren.  Hieronder een aantal opties.

Oriënteren

Weet je niet meer welke kant je op moet? Wat wil je nou echt?

Vaak begint loopbaanoriëntatie met het werken met elementen uit je levensverhaal. In je herinneringen zit veel informatie verborgen over wat wezenlijk belangrijk voor je is. Als je je keuzes baseert op je persoonlijke leidraad kom je tot authentieke en duurzame keuzes. Je komt meer over jezelf te weten, hoe je in het leven staat en wat je verder te ontwikkelen hebt.

Daarna ga je met allerlei andere opdrachten aan de slag om naar de conclusie toe te werken. Dat kunnen gesprekken, verdiepende opdrachten, online testen, creatief werken, visualisaties en/of reflectie zijn. Aan het eind van deze fase heb je jezelf aan alle kanten bekeken en weet je wat je te doen staat.

Via ‘Sterk in mijn werk’ ben ik in contact gekomen met Joyce. Ik was zoekende in mijn loopbaan en had hulp nodig om een pad uit te zetten. De gesprekken heb ik als erg prettig ervaren. Joyce is heel vriendelijk, behulpzaam, betrokken en geïnteresseerd. Ze is echt samen met mij gaan kijken waar ik nu sta en waar ik naar toe wil. Ergens diep van binnen wist ik waar ik naar opzoek was om mijzelf meer te laat ‘shinen’, maar Joyce heeft mij geholpen dit naar boven te halen. Ze heeft mij laten realiseren dat ik goed voor mezelf op moet komen, op onderzoek uit moet gaan en het maar gewoon te gaan doen. Het begin van het pad is uitgezet en dit ga ik nu zelf voortzetten. Joyce bedankt voor je hulp en inspiratie!

Susan in 't Veld

Begeleider B

Ontwikkeladvies

Vanaf 1 december kunnen er weer mensen gebruik maken van deze tijdelijke regeling. Wees er snel bij en meld je alvast mocht je interesse hierin hebben. De vorige keer was de subsidiepot heel snel leeg! We kunnen live of via videobellen kennismaken en kijken of dit wat voor jou zou kunnen zijn.  

De regeling NL leert door biedt zowel werkenden als werkzoekenden de mogelijkheid om ontwikkeladvies aan te vragen of scholing te volgen voor behoud van werk. Dit geldt niet alleen voor werknemers, flexwerkers, zzp’ers en  ondernemers, maar ook voor mensen die nu geen werk hebben: iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt kan vanaf 1 augustus een gratis ontwikkeladvies aanvragen bij gekwalificeerde loopbaanadviseurs.

Meer info: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-financiele-regelingen/overzicht-financiele-regelingen/now/now-nl-leert-door

Een ontwikkeladvies bij mij bestaat uit een arbeidsmarktscan en drie individuele gesprekken van anderhalf uur (desgewenst via videobellen). De bespreking van de arbeidsmarktscan is onderwerp van het eerste gesprek. We maken een verslag met een ontwikkeladvies.

Neem direct contact via info@joycekool.nl

Solliciteren

Als je een nieuwe baan wilt of nieuwe richting in wil slaan kan ik je verder begeleiden. Hierbij komen zaken aan de orde als oriëntatie op de arbeidsmarkt, netwerken, (eventueel) bijstellen van plannen, presentatie (op de arbeidsmarkt en bij werkgevers) en solliciteren. Uiteraard krijg je tijdens deze fase ook alles te horen over de hedendaagse codes op het gebied van solliciteren en advies in het gebruik van social media anno nu.

Outplacement

Soms moet je afscheid nemen van je baan. Door reorganisatie of een andere reden. Je baan verliezen is niet niks. Het kost tijd om daar overheen te komen en een nieuwe richting te vinden. Als je werkgever je een outplacementtraject aanbiedt dan kun je gebruik maken van deskundige begeleiding in deze fase. In een outplacementtraject komt van alles aan de orde: Stil staan bij het verlies van je baan en het vinden van een nieuw perspectief, richting of baan. Vervolgens het zoeken naar een nieuwe baan en begeleiding bij iedere stap in het sollicitatieproces.

Sterk in je werk

Voor mensen die in de zorg werken of willen werken is er tot 2021 een budget beschikbaar om gratis twee loopbaangesprekken voeren. Ik ben één van de coaches die voor Utrecht Zorg in het Gooi werkzaam is. Mocht je daar gebruik van willen maken neem contact op en ik vertel je er meer over of en zie de website www.sterkinjewerk.nl