Coaching in Bussum

Coaching

Soms zijn er bepaalde thema’s op het werk, waarover je meer inzicht wilt zoals samenwerken, je eigen functioneren, leidinggeven, stress etc. Of je wilt bepaalde patronen doorbreken, maar weet niet hoe. Dan kan coaching je helpen om daar meer helderheid in te krijgen en oplossingen te vinden. In een intakegesprek kunnen we bespreken hoe we te werk kunnen gaan en hoeveel gesprekken daarvoor nodig zijn.

Een coaching traject is hard werken, maar niet van ‘tanden op elkaar en doorgaan’. Juist door te reflecteren, te ontdekken en naar binnen kijken worden zaken helder. Even jezelf in de hoofdrol plaatsen, zodat je daarna weet wat je te doen staat! Coaching kan ondersteunend zijn bij je persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk gaat het erom dat jij inzicht krijgt, waardoor je de noodzakelijke stappen kunt zetten.

Mindfulness

De huidige medewerker krijgt per dag zoveel meer informatie te verwerken dan jaren geleden. Toch zijn we niet gebouwd op zoveel prikkels. Het aantal medewerkers die uitvalt wegens stress stijgt enorm.

In deze hectische tijd waarin we leven kampen veel mensen met stress. Een mindfulnesstraining leer je stap voor stap een nieuwe levenshouding aan, die je kan helpen om minder last te hebben van stress. De mindfulness training die ik (individueel en op maat) geef is praktisch en direct toe te passen op het dagelijkse (werk)leven. Bij een mindfulnesstrainng leer je met je aandacht werken en op een gezonde manier met stress om te gaan. En daarnaast leer je door te werken met je aandacht je beter te concentreren en kan het je werkplezier verhogen. Een individuele training van 8 bijeenkomsten is op ieder moment te starten en je kunt tijdens de training gebruik maken van mijn wekelijkse meditatiebijeenkomsten in Heart House in Bussum. Bij aanvang ontvang je een cursusmap en meditaties.

Joyce heb ik leren kennen als iemand die doortastend is, spontaan, neemt de tijd, luistert goed en kijkt wat je nodig hebt gedurende het coachingstraject. Het intakegesprek voelde dan ook meteen goed. Zij stelde de juiste vragen en werd ik getriggerd om na te denken. Het lijkt zo makkelijk om zelf inzicht te krijgen in gestelde doelen. Echter vond ik het moeilijk om zonder emoties objectief naar mezelf te kijken. Dit was het juiste moment om me door Joyce te laten coachen. Tijdens het traject voelde ik me vrij om zaken te bespreken en te benoemen. Hierdoor kon Joyce mij de tools aanreiken die ik nodig had en inspelen op bepaalde situaties. De succesvolle samenwerking met Joyce is dat ik een hoofdstuk heb afgesloten en een nieuwe uitdaging ben aangegaan.

Sandra Mertens

Adviseur Huisvesting & Facilitair bij ROC TOP