Werkwijze

Doel

Voordat we met elkaar in zee gaan bespreken we het doel van een traject. Dit stemmen we (eventueel) af met je werkgever. Gedurende het traject werken we naar het doel toe, maar focussen we ons op het proces. Hoe de weg precies zal lopen is vooraf niet bekend.

Als coach stimuleer ik het leer- en ontwikkelingsproces en daarin heb ik (anders dan de manager) geen belang. Zelf ben je verantwoordelijk voor het leren en ontwikkelen. Alleen jij zelf kan namelijk een verandering tot stand brengen. De coach bevordert het inzicht en daar begint een ontwikkeling mee. Tussen de gesprekken reflecteer je op de ontwikkelingen die je doormaakt.

Traject

Doorgaans worden de volgende stappen doorlopen:

  1. Intake: Het intakegesprek is vrijblijvend en gratis. Tijdens dit intakegesprek kun je kennismaken met mijn werkwijze en bepalen of deze bij jou past. In dit gesprek bespreken we de leerdoelen en het aantal gesprekken dat we denken nodig te hebben.
  2. Voorstel: Op basis van de intake maak ik een voorstel met een plan van aanpak en het kostenplaatje.
  3. Bijeenkomsten: Na goedkeuring van het voorstel volgen er tussen de 4-7 bijeenkomsten. Het eerste gesprek is soms een gesprek met de manager erbij, om de leerdoelen te verhelderen.
  4. Evaluatie: aan het eind van het coachingstraject evalueren we het traject (eventueel met je manager). Daarna worden er eventuele vervolgacties besproken.  

Gedragscode

Schutte Coaching is lid van de NOLOC – de Nederlandse Vereniging van Loopbaanprofessionals en Carrière coaches. Dit betekent dat ik me houdt aan de gedragscode van de NOLOC en dat geschillen worden voorgelegd aan deze vereniging.

Schutte Coaching staat ingeschreven bij Gcoach.