Loopbaanbegeleiding

Loopbaanoriëntatie

Weet je niet meer welke kant je op moet? Wat wil je nou echt?

Vaak begint een dergelijk traject met het werken met elementen uit je levensverhaal. In je herinneringen zit veel informatie verborgen over wat wezenlijk belangrijk voor je is. Als je je keuzes baseert op je persoonlijke leidraad kom je tot authentieke en duurzame keuzes. Je komt meer over jezelf te weten, hoe je in het leven staat en wat je verder te ontwikkelen hebt.

Daarna ga je met allerlei andere opdrachten aan de slag om naar de conclusie toe te werken. Dat kunnen gesprekken, verdiepende opdrachten, online testen, creatief werken, visualisaties en/of reflectie zijn. Aan het eind van deze fase heb je jezelf aan alle kanten bekeken en weet je wat je te doen staat.

Meestal gaan we uit van 6 gesprekken met een looptijd van 4-5 maanden.

Loopbaanscan

Een loopbaanscan is een kort, maar krachtig loopbaantraject, waarin je actief aan de slag gaat om je loopbaan te managen. We gaan kijken naar wat inspireert, wat de talenten, interesses en mogelijkheden zijn. Misschien heb je een specifieke vraag of wil je juist stil staan bij de vraag of het werk wat je doet nog wel passend is. Aan het eind van het traject heb je een korte- en lange termijn actieplan. Dit traject is 3 gesprekken en tussendoor voer je thuisopdrachten uit.